De 5 mooiste speenkoorden op een rij!

Misschien wel net zo onmisbaar als de speen zelf, het speenkoord! Juist omdat een speen zo’n ontzettende lifesaver kan zijn op bepaalde momenten, wil je deze niet kwijtraken. Een speenkoord kan daar een fantastische bijdrage aan leveren. En wat een geluk dat dit item het laatste jaar een enorme fashion update heeft ondergaan. Ze zijn niet langer enkel functioneel maar zijn tegenwoordig ook een prachtige aanvulling op de outfit van jouw kleintje. Kralen, panterprint, met naam, kant of geborduurd. Wij willen ze het liefste allemaal. 

Omdat de keuze zo groot is, hebben wij – om jou te helpen – de mooiste op een rijtje gezet.

1. Atelier le Petit/ Speenkoord Léa

Laten we dan maar meteen beginnen met onze lievelings! Want wat maakt Atelier le Petit toch prachtige koorden. Je zou bijna willen dat je baby nooit meer zonder speen door het leven hoeft te gaan. Alle koorden worden handgemaakt in Amsterdam en zorgen er door de romantische motiefjes voor dat zelfs de liefste baby nog liever oogt. En dan nog het leukste: je kan er ook een naam op laten borduren!

Prijs:  € 15,95
Te koop bij Atelier Le Petit

2. Konges Slojd/ Brown Melange

Het Deens merk Konges Slojd is de laatste jaren ontzettend populair geworden binnen de baby scene. En terecht! Het merk is duurzaam en heeft een natuurlijke en minimalistische uitstraling waardoor de items tijdloos zijn en bij velen in de smaak vallen. Zo ook dit prachtige gevlochten speenkoord gemaakt van 100% natuurlijk katoen

Prijs:  vanaf €17,50 
Te koop bij Konges Slojd

3. By KUUS

Hoewel speenkoorden met kralen een beetje uit de mode zijn geraakt, zijn er gelukkig nog steeds prachtige exemplaren te ontdekken. Wij zijn erg fan van dit exemplaar dat zowel kralen als gehaakte items heeft en zeer geschikt is voor de baby met de iets kleurrijkere garderobe. Wat een snoepje zeg!

Prijs: €15,95
Te koop bij: By KUUS

4. Chewies&more/lederen speenkoord

Hadden we al gezegd dat er ook speenkoorden van leer bestaan! Bij Chewies&more zijn deze verkrijgbaar in twee kleuren leer en je kan er daarnaast zelfs nog naar wens een naam en een symbool op laten borduren. Helaas niet geschikt voor de vegan baby’s onder ons.

Prijs: €18,95
Te koop bij: Chewies&more

5. Little Olive/ Macrame Speenkoord

Macrame items zijn terug van weggeweest! In menig huis is tegenwoordig wel weer een macramé plantenhanger of wand versiersel te vinden. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat ook het macramé speenkoord werd uitgevonden. Wachten – of zelf een macramé cursus volgen – hoeft gelukkig niet meer, want wat is dit speenkoord van Little Olive leuk! En door de rustieke uitstraling ook nog eens te matchen met menige baby outfitje.

Prijs: €9,95
Te koop bij: Little Olive