Fresk babykleding merken schattige babykleertjes duurzaam biologisch
Fresk GOTS babykleding duurzaam organisch logo

Fresk

Al onze merken zijn natuurlijk goed bezig met duurzaamheid, maar het Nederlandse merk Fresk is toch wel echt een koploper. We wisten al dat we heel graag kleertjes van ze in onze Bibliotheek wilden aanbieden, maar toen we het merk en de mensen erachter beter leerden kennen, wilden we echt niets anders meer!

Het mooie aan Fresk vinden wij, is dat ze met iedere stap die ze groeien ook groener worden. GOTS keurmerk? Ja hoor! Biologisch katoen? Natuurlijk! Maar dat is voor hen niet genoeg als dit vervolgens wordt verpakt in plastic. No way! En daarom is ook de verpakking plantaardig. Daarnaast zijn ze aan het experimenteren met andere natuurlijke vezels als grondstof voor hun super schattige pakjes. Our kind of people dus!

– Ontbreekt je lievelingsitem of zit de juiste maat er niet tussen? Laat het ons weten!

Babykleding 3e maand gratis huren goedkoop babykleertjes zonder achtergrond

Vanaf €45,- helemaal geen verzendkosten. Niet heen en niet terug!

Fresk Babykleding

Naast Fresk duurzaamheid heel serieus neemt zijn ze ook heel speels met het design. Mooi Nederlands design met een toefje Scandinavië. Doordat Fresk enkel gebruikt maakt van biologisch katoen, zijn de kleertjes niet alleen prachtig, maar ook heerlijk zacht en veilig voor je baby. De kleuren blijven, zelfs na tientallen wassingen, stralend. De onesies en wikkelvestjes zijn niet alleen gemaakt voor de looks, maar ook voor gemak. Dit alles tezamen maakt de babykleding echt Fresk.

Biologisch

Fresk heeft uiteraard het GOTS keurmerk. Dit is het meest gerenommeerde keurmerk voor de kledingindustrie. Het keurmerk garandeert niet alleen dat de grondstof (katoen in dit geval) biologisch en voor een eerlijke prijs is geteeld, maar ook dat het productieproces zo duurzaam mogelijk is verlopen. Denk hierbij aan het toepassen van technieken waardoor minder afval ontstaat en dat het afval op een correcte manier wordt verwerkt. Wil je echt goed bezig zijn is het gemakkelijk om op dit keurmerk te letten. We merken, nu uit eigen ervaringm hoeveel verpakkingsmateriaal er wordt gebruikt om kleding goed af te leveren. Dat ze nu dit ook aanpakken door het materiaal milieu vriendelijk te maken, laat zien hoe ze durven te kijken naar de gehele footprint van de kleding die ze produceren en deze ook daadwerkelijk weten te reduceren.