Delen?
Twitter
WhatsApp

Wat is een Co sleeper wieg / aanschuifbedje?

...En waar moet je op letten?

Huur een co-sleeper vanaf € 39,-

Een Co-Sleeper is een wieg waarbij de aan het bed grenzende zijkant verlaagd of verwijderd kan worden. Hierdoor wordt een verlenging van het ouderlijk bed gecreëerd wat o.a. nachtelijk voeden makkelijker maakt, terwijl het kindje een veilige slaapplek behoudt. 

Een babybed aan bed

Een baby bij je in bed laten slapen kan gevaarlijk zijn doordat de kans op verstikking en verdrukking bestaat. Een co-sleeper of aanschuifbedje is een extensie die aan het bed vast gemaakt kan worden. Ouders krijgen zo het voordeel om hun pasgeboren baby – zonder enig risico – bij ze in bed te laten slapen!

Voordelen

Hoewel een baby in bed laten slapen gevaarlijk is, heeft het dichtbij laten slapen van je baby juist wel voordelen. Nabijheid heeft een wetenschappelijk onderbouwt positief effect op de hechting en het verminderd stress. Tevens wordt gepropageerd dat het ‘samen slapen’ de melkproductie stimuleert. Maar het grootste voordeel van een co-sleeper is toch wel dat je om ’s nachts te voeden je bed niet meer uit hoeft. Extra nachtrust voor jou en dus meer energie om aan je baby te besteden!

Baby & kinderkleding algemeen

Waar moet je op te letten bij een co-sleeper?

Je hebt inmiddels verschillende soorten co-sleepers, maar waar moet je op letten? Ons eerste advies is om er een aan te schaffen die goed aansluit op de hoogte van je bed en die stevig staat. Waarschijnlijk onnodig om te vermelden, maar het is natuurlijk gevaarlijk wanneer de kans bestaat dat je baby tussen het bed en het wiegje kan vallen. De Chicco wieg heeft een constructie waarbij de wieg over de bedrand geschoven kan worden en is hierdoor uiterst veilig! Tot slot is het belangrijk dat een co-sleeper wieg kan worden vastgemaakt aan je eigen bed zodat deze niet kan worden omgestoten of per ongeluk kan worden weggeschoven waardoor alsnog ruimte ontstaat.

Heb je een boxspring, dan zijn de meeste co-sleepers te laag om te gebruiken voor samen slapen. De Troll Sun co-sleeper kan dan een oplossing zijn.

Overtuigd dat een co-sleeper is wat jij nodig hebt? Je kan hem bij ons huren.

Geschreven door Daan van Cribster.
20-1-2018