Co-sleeper of aanschuifbedje

Een babybed aan bed

Een baby bij je in bed laten slapen kan gevaarlijk zijn doordat de kans op verstikking en verdrukking bestaat. Een co-sleeper of aanschuifbedje is een extensie die aan het bed vast gemaakt kan worden. Ouders krijgen zo het voordeel om hun pasgeboren baby – zonder enig risico – bij ze in bed te laten slapen!

Voordelen

Hoewel een baby in bed laten slapen gevaarlijk is, heeft het dichtbij laten slapen van je baby juist wel voordelen. Nabijheid heeft een wetenschappelijk onderbouwt positief effect op de hechting en het verminderd stress. Tevens wordt gepropageerd dat het ‘samen slapen’ de melkproductie stimuleert. Maar het grootste voordeel van een co-sleeper is toch wel dat je om ’s nachts te voeden je bed niet meer uit hoeft. Extra nachtrust voor jou en dus meer energie om aan je baby te besteden!

Waar moet je op te letten?

Je hebt inmiddels verschillende soort co-sleepers, maar waar moet je op letten? Ons eerste advies is om er een aan te schaffen die goed aansluit op de hoogte van je bed en die stevig staat. Waarschijnlijk onnodig om te vermelden, maar het is natuurlijk gevaarlijk wanneer de kans bestaat dat je baby tussen het bed en het wiegje kan vallen. De Chicco wieg heeft een constructie waarbij de wieg over de bedrand geschoven kan worden en is hierdoor uiterst veilig! Tot slot is het belangrijk dat een co-sleeper wieg kan worden vastgemaakt aan je eigen bed zodat deze niet kan worden omgestoten of per ongeluk kan worden weggeschoven waardoor alsnog ruimte ontstaat.

Overtuigd dat een co-sleeper is wat jij nodig hebt? Huur hem dan hier bij ons!

Huur hier een Chicco Next2Me Dream Legend
Co sleeper Chicco next 2 me dream legend wieg huren, chicco next to me