Babykleding pakket Trixie onesie huisje baby
Delen?
Twitter
WhatsApp

De duurzame babykleding merken

De textiel industrie is nog steeds een van de grootste bijdragers aan vervuiling ter wereld. Met een bijdrage van 5% aan alle broeikasgassen ter wereld staat heeft textiel een grotere impact op het milieu dan de luchtvaart of de maritieme sector. Daarnaast is er ook tussen de 7 en 9 triljoen liter water nodig voor de productie van de kleding, om dan nog niet te spreken over de chemicaliën en verf die nodig zijn. Er is dus nog genoeg te verbeteren!

Duurzame (Nederlandse) babykleding merken

Gelukkig zijn een aantal Nederlandse merken ontstaan uit onvrede over deze vervuilende praktijken die het helemaal anders aanpakken. Dit deze aanpak lijkt te werken en zelfs grote merken zoals Noppies meer richting duurzaamheid te bewegen. Dit zijn merken zoals Fresk, nOeser, Imps&Elfs en het Belgische Trixie die wij in onze collectie hebben, maar ook merken zoals Gray Label. Deze merken zijn de strijd aangegaan om de gehele keten te verduurzamen, om zo een groene toekomst te realiseren voor de kinderen die ze kleden. Een overwinning voor het milieu, maar er is nog een lange weg te gaan.

Logo Fresk biologisch katoen GOTS babykleding

Fresk is een van onze favoriete merken, zeker als het aankomt op duurzaamheid. Dit merk probeert echt in elke stap bij de dragen aan verwantwoorde fashion. Zo is de kleding niet alleen GOTS gecertificeerd en gemaakt van organisch katoen; zelfs de verpakking zijn ze nu aan het verduurzamen. In plaats van plastic willen ze cellulose gebruiken, een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product. Uit onze ervaring is de kleding goed gemaakt en verwast niet snel, waardoor het lekker lang meegaat. Dikke punten voor Fresk dus! Het helpt ook nog wel mee dat de kleding super schattig is en goed past! #fan

nOeser hippe kleertjes GOTS keurmerk

Ook met nOeser ga je qua duurzaamheid heel lekker. Ook GOTS gecertificeerd met organisch katoen. Het enige punt waarmee het net onder Fresk scoort is op de verpakking… Er moet altijd ruimte zijn voor verbetering. De kwaliteit van de kleding is echter uitstekend en ze hebben in vergelijking met Fresk een veel bredere collectie met veel gewaagde printjes. Zo kan je kleine fashionist(a) helemaal los met dit duurzaam babykleding merk!

Trixie belgië babykleding duurzaam organic katoen

Onze zuiderburen kunnen er zeker ook wat van! Trixie is een super leuk merk voor duurzame babykleding. Met 100% organisch katoen zijn ze zeker op het juiste pad. Over de kwaliteit van de kleding zijn we erg te spreken en de leuke printjes spreken voor zich! Het is alleen jammer dat ze nog niet het GOTS certificaat hebben

Imps Elfs logo babykleding

Het Amsterdamse IMPS & ELFS maakt al 20 jaar prachtige babykleding en doet dit met mens en milieu in het achterhoofd. Zo gebruiken ze alleen GOTS gecertificeerde en organisch katoen, produceren ze alles binnen de EU en zitten ze sinds 2004 al bij Made-By; een organisatie die transparantie door de hele keten heen promoot. Daarnaast is ook deze kleding prima kwaliteit en kan makkelijk door nog een baby gebruikt worden. Fijn, want daar maak je echte duurzame winst!

Noppies logo babykleding merk

Lang waren we met het grote kinderkleding merk Noppies niet in onze noppies, want duurzaamheid kreeg geen aandacht en als ze het deden was het vooral window dressing. Toen kocht de goliath Noppies David (IMPS & ELFS) over, we hielden ons hart vast. Was dit het einde van het duurzame avontuur van David? Gelukkig lijkt David de strijd te winnen en nu heeft Noppies zijn eerste lijn gemaakt van organisch katoen gelanceerd en vele duurzaamheidsprojecten nog op de rol staan.
Natuurlijk zijn ze er nog lang niet en kan je het merk in het algeheel nog niet als duurzaam bestempelen, maar deze beweging in de juiste richting is het benoemen waard! 

Noppies logo babykleding merk
Noppies babykleding baby in rieten mand
Gray Label logo
Gray label babykleding baby met hond grijs
Gray Label logo

De minimalistische duurzame babykleding van Gray Label is van 100% organisch katoen en tevens GOTS gecertificeerd. Daarnaast wordt alles in Portugal gemaakt, lekker dichtbij en dus minder uitstoot!