Waarom een wieg huren?

Het is goedkoper

Direct een ledikant als babybed aanschaffen kan, maar is verre van ideaal: je baby verdrinkt en de dekens kunnen zelfs gevaarlijk zijn als ze losschieten. Dit maakt een wiegje voor je baby een must voor de babyuitzet. Maar ja, een goede wieg kost al gauw tussen de € 300,- en € 600,- inclusief de noodzakelijkheden zoals bedlinnen en een dekentje! En dit voor iets wat je maximaal 6 maanden kan gebruiken. Als je een wieg bij ons huurt ben je gemakkelijk 60 % goedkoper uit. Zo huur je bijvoorbeeld een Chicco Next2Me Dream Legend aanschuifbedje 2 maanden lang voor maar € 120,- inclusief Koeka bedlinnen en dekentje. In de winkel ben je hier ongeveer € 410,- voor kwijt!

Je kan gaan voor kwaliteit

Door een wieg en de kosten te delen, kun je gaan voor de meest praktische of prachtige designs die op de markt te verkrijgen zijn. We hebben een selectie gemaakt van drie wiegen waar we volledig achter staan en die het beste geven aan je baby! Daarnaast werken we nauw samen met Koeka omdat zij duurzaamheid, veiligheid, kwaliteit en natuurlijk design net zo belangrijk vinden als wij.

Goedkoper

en toch

Kwaliteit

Veilig

Veiligheid

De dekens van Koeka zijn niet alleen toonaangevend in design, ze zijn ook koploper in het ontwikkelen van dekens met een ideale warmtedistributie via de zogenaamde TOG-rating.

Ook worden alle Koeka producten conform de Öko-Tex standaard geproduceerd, wat inhoudt dat de Koeka producten geen schadelijke stoffen voor je baby bevatten. De productie is daarbij bijna geheel duurzaam en eerlijk. Kinderarbeid is vanzelfsprekend uitgesloten!

Ook onze wiegjes en dergelijke worden na gebruik ecologisch, maar vooral zeer grondig gereinigd. Voor schimmels, bacteriën en huisstofmijt is er bij ons geen plaats. Zo reinigt onze partner Dokter bed de wieg matrasjes zo grondig dat zelfs 99,97% van het vuil wordt verwijderd!

Duurzaam voor je kind, voor nu en later

Onze dienst is ontstaan vanuit een verlangen naar verduurzaming. Het hergebruiken van de wiegen, matrassen en lakens zorgt voor een enorme uitstoot verlaging aan de productiekant en voor het beperken van afval achteraf. Ook het reinigen gebeurd natuurlijk eco-friendly. Bij iedere stap wordt gedacht aan het milieu en aan het verlagen van onze carbon footprint.

Duurzaam

met elke

stap

Bedzeil en Molton,

Waarom?

– & Hoe te gebruiken –

Het Bedzeiltje & de ventilerende Molton

De meegeleverde bedzeiltjes zijn waterafstotend en zorgen er zo voor dat bijvoorbeeld een luier die doorlekt en zo het matrasje vervuilt. Wel zo’n schoon idee voor tijdens de huurperiode. Je dient het zeiltje tot maximaal 3/4 op te dekken zodat het hoofdje vrij ligt tegen verstikking. De bijgeleverde molton dient wel over het gehele matras te worden getrokken. Deze is water absorberend en hierdoor ook ventilerend en beschermt het matrasje tegen bijvoorbeeld spugen. Beide artikelen kunnen gewoon op 60 graden worden gewassen en doordat we ze in tweevoud leveren, kan je meteen het volgende brandschone bedje opdekken terwijl je het andere setje wast. Dit en meer kun je teruglezen op de site van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

Het wiegje opdekken

Voor een prachtig, veilig en hygiënisch bedje voor je kind, dek je de wieg als volgt op:

  • Je dekt eerst het wieg matrasje tot maximaal 3/4 met het bedzeiltje
  • Daarover doe je de molton
  • Dan tijd voor een -Koeka- hoeslaken
  • Vervolgens een – Koeka – lakentje
  • Om dan af te ronden met een – Koeka – deken

 

Vergeet niet bij elke stap het product goed strak te trekken en in te stoppen!