Waar moet je op letten?

7 tips om je babykamer in te richten

Als je dit leest, krijg je waarschijnlijk binnenkort een kleintje en daar komt ook het inrichten van een kamertje bij kijken. Super leuk natuurlijk, maar ook – vooral de eerste keer – misschien een beetje lastig. Inspiratie kan gelukkig snel worden opgedaan via instagram. Hashtags als #babykamer #babykamerinspiratie #babykamerstyling zullen je leiden naar de mooiste kamertjes. Maar ook de instagramaccount van (online)winkels als Mevrouw Aardbei (NL), De Gele Flamingo (BE) en Hunter and Nomad (AU) kunnen je een heel eind op weg helpen. 
Hieronder enkele tips om zelf ook een instaproof babykamertje te creëren. Let wel op, verder lezen is op eigen risico. De kans bestaat namelijk dat ook jij je gaat ontpoppen tot een ware momefluencer en daar moet je maar net zin in hebben.

1. Gun jezelf een co-sleeper.

Prima dat je een mooi wiegje aanschaft voor op de babykamer, maar een co-sleeper voor naast je eigen bed is onmisbaar. En ja, we weten het, deze tip hoort niet helemaal thuis in deze blog, maar wij als wiegen experts willen je dit advies niet onthouden. Een co-sleeper gebruik je vaak maar enkele maanden, probeer deze dus op de eerste plaats te lenen en anders te huren. Op die manier voorkom je verspilling van materialen en van geld.

2. Gebruik behang

Het ene printje is nog mooier dan het andere tegenwoordig. Daar kan een kwast met verf niet tegenop. Met behang creëer je eenvoudig en snel sfeer en een kamertje ziet er meteen aangekleed uit. Let er wel op dat er behangplak wordt gebruikt zonder gifstoffen. Naast behang heb je ook de meest prachtige muurstickers. Binnen enkele minuten zijn deze aangebracht en hoewel ze iets minder sfeer en karakter uitstralen dan behang is dit een prima alternatief.

3. Gebuik natuurlijk materialen

Natuurlijk materialen zorgen voor een warme uitstraling. Waarom zou je kiezen voor plastic als er ook een ontzettend groot aanbod natuurlijke meubels te koop is. Vooral van rotan zijn wij erg fan. Het is veel duurzamer dan hout – er hoeven geen bomen voor te worden gekapt – en het is bovendien tijdloos. 60 jaar geleden waren rotan wiegjes al in trek en ook nu zijn ze niet meer weg te denken. Kijk voor een leuk vintage exemplaar op marktplaats of hou het instagram account Wiegelwaggels in de gaten!

Lees ook:

  • Rotan wieg, waar moet je op letten?
  • De mooiste rotan wiegjes voor jou op een rij

4. Maak gebruik van planten

Vooral het gebruik van planten i.c.m. rotan of houten meubels is een gouden combi . Planten creëren direct sfeer en kunnen iedere kamer helemaal afmaken. Ook een babykamer dus. Check bij het kopen van planten ook altijd even of ze luchtzuiverende eigenschappen hebben. 

5. Vul nieuwe items aan met vintage

Met een mooi vintage meubelstuk ben je er eigenlijk vaak al. Denk aan een lage antieke houten kast die dienst doet als commode of een mooie vintage retro fauteuil die handig die gebruikt kan worden om borstvoeding te geven. Naast dat je met vintage unieke meubelen in huis kan halen, is het natuurlijk ook de duurzaamste manier van aanschaf. Er hoeft immers niet voor te worden geproduceerd.  

6. Houdt het rustig

Het is goed om onnodige prikkels zoveel mogelijk te vermijden. Zorg dus dat er voldoende kastruimte is om alles op te bergen en zet geen 10 gekleurde knuffels aan de rand van de wieg. Ook felle verlichting dient vermeden te worden. Een goede manier om rust te creëren is door vooraf een kleurenpalet samen te stellen en je daar dan vervolgens – hoe moeilijk ook – ook echt aan te houden.

7. Koop geen kant-en-klare 5 delige babykamer

Komop, je hebt toch wel meer smaak dan dat? Een kamer waarin alle meubels gelijk zijn en alleen afwijkend qua vorm oogt steriel en ongezellig. Vind je het toch allemaal erg lastig, kies er dan voor om een stylist in te huren. Er zijn hele goede stylisten die gespecialiseerd zijn in de inrichting van baby- en kinderkamers. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website of het instagram account van De Kinderkamerstylist of als de nadruk voor jou op duurzaam ligt op die van – je raadt het al – De Duurzame Kinderkamerstylist.

Maak je babykamer af met een duurzame wieg!

Ondanks dat je een wieg “maar” 6 maanden kan gebruiken, mag het niet ontbreken in je babykamer. Het biedt je kleine de geborgenheid om lekker te slapen. Bij ons huur je de wieg of co-sleeper die past bij jou wensen en je inrichting.