Chicco next 2 me vs dream legend review de verschillen
Delen?
Twitter
WhatsApp

Chicco Next 2 Me
VS
Chicco Next 2 Me Dream

Dé review

Waar zit het verschil?

Dat vroegen wij ons ook af en daarom zijn we in de materie gedoken! Na ons onderzoek bleek de Chicco Next 2 Me Dream versie wel degelijk zijn hogere aanschafprijs te rechtvaardigen en daarom zijn we voor het verhuur van wiegen vol voor deze variant gegaan. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, dus daarom nemen we je graag mee door onze vergelijking, zodat je kan zien welke het beste bij jou past!

Chicco next 2 me vs dream legend review de verschillen

De Next 2 Me collectie van Chicco

Het is niet vreemd dat de co-sleepers van Chicco immens populair zijn. Dit bekend merk heeft met het goed doordachte ontwerp co-sleeping echt gemakkelijk en veilig gemaakt. Hij is snel in elkaar te zetten, kan zonder moeite schuin tegen reflux en is relatief makkelijk mee te nemen op vakantie of naar de (schoon)ouders. Dus een ideaal aanschuifbedje voor de eerste 6 maanden! Lang was de kleur het enige verschil tussen de verschillende types, totdat de Chicco Next 2 Me Dream Legend op de markt kwam. Versie 2.0, waar ze zoveel mogelijk beperkingen van de voorganger hebben proberen op te lossen. En dat is grotendeels gelukt, alleen de naam is belachelijk en belachelijk lang.

Chicco Next 2 Me

Dream Legend

-Weet jij al genoeg?-

-Duurzaam bezig zijn én geld besparen?-

Is de Dream versie het extra geld waard?

De Chicco Next 2 Me Dream is een stuk completer dan de “gewone” Next 2 Me, maar zijn het functies die je echt moet hebben of zijn het nutteloze extra’s om een hogere prijs te kunnen vragen?
Het verschil zit hem in drie onderdelen: het onderstel, het mechanisme waarmee je van de Chicco een co-sleeper maakt en misschien wel het belangrijkste: de mesh zijkant voor de luchtcirculatie.

  • Het onderstel: Door de grotere maximale hoogte sluit de wieg bij meer bedden aan én door meer standen ook nog beter aan bij elk bed. De schommelstand is een leuk extraatje die het wat makkelijker maakt om je kind vanuit bed in slaap te sussen… En dat is nooit verkeerd. Toch moet je niet verwachten dat deze functie van je Chicco een volwaardige schommelwieg maakt. Daarentegen blijft de Chicco in schommelstand veilig genoeg om je kleintje zonder toezicht in de “schommel”wieg te laten; iets wat bij een echte schommelwieg niet kan.
  • Rits vs Handvat: het handvat van de Dream is zeker gemakkelijker in gebruik dan de ritsen en dat is vooral fijn tijdens ‘s nachts voeden. Nadeel is wel dat de zijkant bij de Next 2 Me Dream niet tot onder het matras weg te schuiven is.
  • Mesh zijkant: NCJ en VeiligheidNL pleiten voor een goede luchtcirculatie voor de veiligheid en gezondheid van het kind. De standaard Next 2 Me heeft maar aan één kant luchtdoorlatende mesh stof verwerkt wat circulatie belemmerd. Dit alleen al was voor ons genoeg om volledige te kiezen de luxere Chicco Next 2 Me Dream Legend, want op veiligheid willen wij niet bezuinigen.
Chicco next 2 me dream legend schommel stand review

Schommelsysteem Next 2 Me Dream Legend

Conclusie: die paar extra tientjes zeker waard

Als je toch al € 200 uitgeeft aan een wieg zouden wij je aanraden voor de luxere versie te gaan. Dit is de beste versie van een van de beste wiegen op de markt van dit moment. De kleine nadelen van de simpelere versie zijn in deze upgrade vakkundig weggewerkt. Daarom dat wij ook voor Chicco Next 2 Me Dream Legend ook onze keuze is!

Huren ipv kopen, een duurzame start voor je kleine

We hopen dat onze ervaring met het verhuren van wiegen een duidelijk een duidelijk beeld van de verschillen tussen deze twee co-sleepers hebt gekregen en het helpt bij het maken van je keuze. Maar, je kan nog een keuze maken bij ons, kopen of huren! We vonden het zonde dat je zo’n duur product maar maximaal 6 maanden kon gebruiken, maar een co-sleeper blijft een echte uitkomst. Daarom zijn wij ze gaan verhuren, inclusief Koeka bedlinnen als je dat wilt. Zo bespaar je minimaal 50% terwijl je duurzaam bezig bent, misschien iets voor jou?

-Weet jij al genoeg?-

-Duurzaam bezig zijn én geld besparen?-