De 6 mooiste rotan wiegjes op een rij

Rotan wiegjes zijn sinds al bijna 100 jaar te vinden op babykamers over de hele wereld. En terecht, de natuurlijke houtachtige look van deze wiegen geeft iedere babykamer een romantische en zomerse uitstraling. Vooral de laatste jaren zijn er vele modellen bij gekomen. Erg fijn voor de mensen die geen antieke rotan familiewieg tot hun beschikking hebben. Hieronder zetten we onze favorieten voor je op een rijtje zodat jij minder lang hoeft te zoeken. Graag gedaan…

Deze wieg is zowel mooi, praktisch als duurzaam. Helaas een unicum in babyland. Andere co-sleepers zien er vaak uit als campingbedjes en daar wil je liever toch niet zes maanden tegenaan moeten kijken. Voordeel van deze wieg is ook dat hij geschikt is voor bedden tot 70 cm hoog en hiermee dus ook een hoge boxspring in hoogte kan bijbenen. De wieg komt met matrasje en binnenvoering is optioneel verkrijgbaar. 

Niet praktisch, wel erg mooi en betaalbaar! Vooral door zijn eenvoud makkelijk te combineren op iedere babykamer. Niet gek ook dus dat dit de best verkochte rotan wieg van het moment is. De wieg komt inclusief matrasje, maar we zouden wel aanraden om zelf een matras op maat te laten maken voor deze wieg (en standaard matrasje past helaas niet). Het matrasje is namelijk met zijn 3 cm erg dun, waardoor je kleintje minder goed warm blijft in de winter. Ook zal je kleintje snel op houten bodem van de wieg komen te liggen doordat dergelijk dunne matrasjes snel slijten. Ook de afmetingen van het wiegje zijn helaas ideaal. Het matrasje bevindt zich op 35 cm hoogte (50 cm is normaal) waardoor je heel diep mijn buigen om je kindje uit de wieg te tillen. Vooral vlak na een bevallen is dit vaak pijnlijk dan wel onmogelijk.

3. Wieg Emil van Bermbach

Zonder twijfel de mooiste rotan wieg verkrijgbaar op dit moment. De wiegen van het Duitse merk Bermbach worden met de hand gemaakt in Duitsland en zijn sinds kort meer en meer ook in Nederland verkrijgbaar. En dat maakt ons blij. Kenmerkend voor de wiegen is het gebruik van leer voor de bindingen en helaas ook de extreem hoge prijzen. Zo moet je € 1.057,- betalen om jouw prinsje of prinsesjes max. 6 maanden in dit wiegje te kunnen leggen.

Een stoere wieg die toch wel echt je smaak moet zijn. Maar WE LOVE IT. Heb je hoge plafonds in je huis, dan ben je eigenlijk wel helemaal verplicht deze wieg aan te schaffen.  Het stoere grove metaal en het prachtig gemaakte reliëf van het rotan zorgen ervoor dat deze wieg een plek in dit lijstje verdient.

Bij Childhome weten ze hoe ze mooie wiegjes maken. Een paar jaar was dit exemplaar een van de meest populaire wiegen. En terecht. Wat een eye-catcher. Hoewel hij niet meer nieuw verkrijgbaar is, kan je er zeker een vinden als je marktplaats en tweedehands winkeltjes in de gaten houdt. 

6. Wieg Lana van Rookie Baby

Het is wel duidelijk dat onze buren in Duitsland ook de Rotan-Wiegen-Hype te pakken hebben. En daar zijn we blij mee. Want ze maken een hoop mooie ontwerpen. We zijn op deze wieg gevallen vanwege het prachtige onderstel. Als je enige kennis hebt van desing meubelen, zal je al snel dat het onderstel geinspireerd is door de designklassieker de Butterfly Chair.

Rotan wiegen kan je ook huren!

Rotan staat erg mooi, maar is meestal best aan de prijs…Wat logisch is bij handwerk. Als je de bedragen voor die 6 maanden slapen net wat te gortig vindt, dan kan huren wel iets voor jou zijn!