Snüz dusk Grey snuzpod 3 co-sleeper wieg huren ingezoomd
Delen?
Twitter
WhatsApp

Snüzpod 3 Co-sleeper

Dé review

Al een paar jaar volgen we met veel interesse het Britse merk Snüz en hun paradepaardje de Snüzpod. We waren onder de indruk door de bouwkwaliteit, het elegant ontwerp en de ecologische insteek van het bedrijf, maar we miste sommige functies die we wel bij zijn directe concurrenten vonden, tot nu toe!

Met de Snüzpod 3 zijn alle nadelen van de voorganger (op één na) opgelost, waardoor deze wieg een van de beste wiegen van dit moment is. Wat maakt deze wieg dan zo goed en wat kan er nog beter?

Ben je eigenlijk al zeker van je keuze? Dan vind je hieronder een link naar een goed adres om het aan te schaffen, of je kan de wieg natuurlijk nog beter huren bij ons ;). Zo niet, lees dan rustig even verder.

Snüz Dove grey snuzpod³ co-sleeper wieg grijs
Snüz dusk Grey snuzpod 3 co-sleeper 3 in 1 wieg huren

Het goed doordachte ontwerp staat toe dat de wieg geheel tot zijn recht komt in alle 3 de toepassingen, als op zichzelf staande wieg, co-sleeper en Mozes mand. Iets wat je bij geen andere wieg zo goed uitgevoerd ziet en een product wat iets maar half kan moet je niet willen.

Maar waarom is dat zo handig?
Omdat je die flexibiliteit wilt hebben. Co-sleeping is voor de nachtrust en het voeden vaak een redding voor kind en ouders en dat het als losstaande wieg ook tot zijn recht komt is ideaal voor de transitie naar haar/zijn eigen kamer. Maar juist met de Mozes mand functionaliteit zijn we erg blij, deze is ein-de-lijk eens goed uitgevoerd! Met 4,1 kg zwaar is het Mozes mand gedeelte van de Snüzpod 3 heel mobiel. Zo kan de baby gemakkelijk en veilig met je mee door het huis, naar opa en oma, of zelfs op vakantie! De vorige versie was een stuk zwaarder, en daardoor minder mobiel.

Dat de Snüzpod³ kan schommelen is een leuk extraatje en kan helpen met je kleine draak in slaap te krijgen. Wat zwaarder telt is dat deze niet door de baby zelf kan schommelen en daardoor omvallen. Zo kan je met een gerust hart (en babyfoon op zak) de slaapkamer verlaten.

Elke ouder merkt hoeveel spullen een baby nodig heeft, ook met het slapen gaan. Daarom is het “schap” onder de Snüzpod 3 erg fijn om alles bij elkaar te houden. Dit is nog uit te breiden met de storage pocket (niet bij inbegrepen), voor nog meer ruimte en opbergruimte wanneer je met alleen het Mozes mand gedeelte op pad gaat.

Een minpuntje van de Snüzpod³ is de maximale hoogte. Hoe wel de laatste versie al een stuk verbetert is ten opzichte van de vorige Snüzpod²; met 63 cm bedhoogte is het 5 cm hoger dan de voorganger, maar nog steeds te laag voor co-sleeping bij sommige hogere boxspring bedden. Is jou bed ook te hoog voor co-sleeping, dan is de Troll Sun co-sleeper een van de weinige wiegen die nog zou kunnen aansluiten.

Het ombouwen van een normale wieg naar en van een co-sleeper is net iets meer gehannes dan nodig. Je moet een ijzeren staaf door het frame en dan door de stof zelf rijgen om het dan op spanning aan de andere kant in te schroeven en daarna de zijkant weer omhoog te ritsen. Ook om de wieg schuin te zetten heb je weer je inbussleutel en 2 bijgeleverde bouten nodig, als je die maar niet misplaatst. Dat moet makkelijker kunnen! Misschien iets voor de Snüzpod 4. De overgang van wieg naar Mozes mand gaat daarentegen heel snel. 

Snüz Natural houtkleur snuzpod 3 co-sleeper ingezoomd

Wat specificaties:

Zodat je hem thuis al kan inmeten:)

Afmeting:
L92 * B50 * H95 cm (max hoogte)
Hoogte matras:
tot max. 63 cm
Aantal hoogte standen:
9
Gewicht:
11 kg (4,1 kg alleen bassinet)

Zijkanten:
ademend mesh aan beide kanten
Matras:
44 * 80 cm
Materiaal:
beukenhout
Geschikt tot:
6 maanden of als kind zich kan omrollen

Conclusie: Snüz slaat de spijker op z'n kop!

Snüz heeft duidelijk goed geluisterd naar de wensen van klanten en alle beperkingen van de voorganger elegant opgelost. Lichter om te dragen, 2 kanten mesh voor een betere ventilatie, hoger en schuin tegen reflux. Al deze eigenschappen bezit deze wieg nu wel, waardoor je in onz optiek niet gauw fout kan gaan.

Waar kan je hem kopen of huren Nederland en België?

Om kracht bij te zetten hoe erg we in de nieuwste Snüzpod geloven zijn we ook begonnen met het verhuren van deze prachtige/praktische 3-in-1 wieg. Zo kan je voor € 49,- al de wieg huren (die je toch maar max. 6 maanden kan gebruiken), terwijl je bijdraagt aan het tegengaan van verspilling! Wil je deze toch al duurzaam geproduceerde wieg toch liever kopen? Dan kan dat hier al voor € 235,-. Succes met je keuze!

Snüz Dove grey snuzpod 3 co-sleeper reflux stand