Geld besparen op babyuitzet baby gooit met geld
Delen?
Twitter
WhatsApp

8 Tips om honderden Euro's te besparen op je babyuitzet!

Het krijgen van baby kost helaas bakken met geld. Maar toch, alleen het beste is goed genoeg voor je kleine prins of prinses. Om niet helemaal leeg te lopen, hieronder 8 tips die ervoor zorgen dat je, jouw kleintje het beste kunt geven zonder te hoeven inleveren op kwaliteit.

1. Kinderwagen

Je bent vast, net als ik, geschrokken toen je voor het eerst hoorde hoe duur een kinderwagen is. € 1000 is helaas geen uitzondering. Voordeel is wel dat de meeste kinderwagens kwalitatief super zijn en dus eigenlijk veel te goed om maar 3 jaar te gebruiken. Tip 1 dan ook: kijk eens op Marktplaats. Daarbij kun je vaak nieuwe bekleding los kopen bij het merk zelf en zijn er heel veel stofeerbedrijfjes op internet te vinden die je kinderwagen weer als nieuw kunnen maken!

Goedkope kinderwagen bugaboo
Gratis babypakket tips goedkope babyuitzet

2. Gratis Babypakketten

Gratis baby pakketten! Do I need to say more? Klik hier om een top 5 beste babypakketten te vinden.

3. Goedkoop de babykamer inrichten

Wederom is Marktplaats een goed begin. Met het kopen van tweedehands wiegjes moet je alleen oppassen. Vintage modellen voldoen vaak niet aan de veiligheidseisen en er kan schimmel zitten in de stof of het matras. Gelukkig kunnen wij je helpen met het besparen op de aanschaf van een wieg. We verhuren namelijk niet alleen kleertjes, maar ook wiegjes!  Zo bespaar je minimaal 50%, heb je optimaal gemak en weet je zeker dat je baby geen enkel risico loopt. Schaamteloze zelfpromotie? Niet helemaal, want tot nu toe is ook iedereen oprecht heel blij met ons geweest en dat gaan we zo houden 🙂 

Kolfapparaat huren duurzaam en goedkoop

4. Borstkolf kopen? Zeker niet nodig!

Ook een kolfapparaat is onmisbaar als je een baby krijgt. En zo ben je weer een paar honderd euro kwijt. Vooral een elektrische is vaak onbetaalbaar. Gelukkig kun je deze tegenwoordig al voor € 2,50 per dag een professioneel elektrisch exemplaar huren!

5. Een babyfoon met Camera?

Let op. Als er ergens het woord baby of trouw voor staat, verhoogt dat de prijs significant. In dat kader: goed om je, je te bedenken dat meer producten als babyfoon gebruikt kunnen worden. Producten die vaak nog goedkoper zijn en zelfs meer functies hebben. Zo heb je redelijk goedkope beveiligingscamera’s met infrarood (zodat je je kindje ook in het donker kan zien) die op Wi-Fi werken. Zo kun je via een App vanaf waar je ook bent, je kindje in de gaten houden. Gezien de ophef in het nieuws over makkelijk te hacken camerabeelden moet je wel uitkijken bij de aanschaf van een beveiligingscamera. Kleine dingen zoals het standaard wachtwoord van de fabriek veranderen maakt gelukkig al een wereld van verschil!

6. Babykleding? Die huur je!

Voor babykleding komen er (eindelijk!!!) ook in Nederland alternatieven die het gebruik er van duurzamer en goedkoper maken. In Denemarken bestaat er zoiets al een paar jaar, maar in Nederland was het te stil. Daarom zijn wij begonnen met onze Babykleding Bibliotheek, waar je zelf de controle hebt over wat je krijgt, van welk merk en hoeveel het kost. Dat hebben ze zelfs niet in Denemarken ;-). Zo kan je, je baby goedkoper kleden in  kwalitatief goede en duurzame merken. 

Wasbare luiers goedkope babyuitzet

7. Koop wasbare luiers!

Bah, vies! Nee, gelukkig niet meer. Je bent gemiddeld zo’n €800 euro kwijt aan wasbare luiers over de tijd dat je kind luiers nodig heeft. Wegwerpluiers kosten je gemiddeld € 1.310,- over de hele periode. Zo zijn wasbare luiers een stuk beter voor het milieu en je bespaart bovendien ruim € 500,- Wil je meer weten? Klik dan hier voor een link naar de website van de consumentenbond met een uitgebreid artikel. De Billenboetiek is het adres om de leukste wasbare luiers te halen!

8. Baby uitzet verlanglijstje!

Misschien wel de belangrijkste tip: durf te vragen! Je weet dat mensen cadeaus gaan kopen en omdat je niet met 32 knuffels wilt eindigen, is het belangrijk dat je, je wensen kenbaar maakt. Stuur een lijstje aan mensen met spullen die je nog mist of maten van kleertjes die je nodig hebt. 

Wil je weten wat je nog meer nodig hebt voor jouw babyuitzet? Onze vrienden van 24baby hebben een heel mooi overzicht voor je gemaakt. Dat wordt fijn wegstrepen.

Geschreven door Daan van Cribster
23-10-2017