Rotan wieg koeka wiegdeken goedkoop huren
Delen?
Twitter
WhatsApp

Goedkoop een wieg

Wat zijn je opties en waar moet je op letten?

Een wieg is een uitkomst voor de eerste 4 tot 6 maanden. Je pasgeboren kind slaapt er prettiger in een wieg doordat het niet “verdrinkt” in ruimte van een ledikant en het gemakkelijker naast je bed zetten is. Gezien het korte gebruik is het een relatief dure aanschaf van al gauw €250 zonder bedlinnen. Wanneer is goedkoop duurkoop en waar moet je op letten? We helpen je graag met het uitzoeken van de beste keuze voor jou!

Rotan wieg koeka wiegdeken goedkoop huren

Het is vooral van belang om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je nodig denkt te hebben. Wat voor de een goed genoeg is, zal voor de ander een miskoop zijn. Wil je je kindje dichtbij je hebben of is de kans op een keizersnede groot? Dan is een co-sleeper eigenlijk je enige keuze. Moet hij gemakkelijk te verplaatsen zijn of soms mee naar de familie? Dan is het slim om ook te letten op het gewicht en hoe gemakkelijk het te (de)monteren is.

1. De familiewieg

Voor sommige van ons is de familiewieg een prima oplossing. Kosten zijn, naast het bedlinnen, laag en heeft vaak emotionele waarde. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten:

 • Controleer de familiewieg op scherpe randen en splinters. Door het verouderde design en ouderdom kunnen er onveilige situaties voor je kind ontstaan, dus controleer elk oppervlak grondig voordat je het in gebruik neemt.
 • In het verlengde hiervan, door het verouderde design kunnen onderdelen niet meer voldoen aan de huidige veiligheidseisen. Meet daarom of de afstand tussen de spijlen tussen de 4,5 en 6,5cm zijn en de gaten in de bodem niet groter dan 2,5cm. Anders kan je kind hier vast in komen te zitten. Loop ook de andere vereisten aan een moderne wieg langs van VeiligheidNL.
 • Zeker bij een wieg die lang in opslag heeft gezeten kan het matras vies of zelfs vergaan zijn. Je kan deze laten reinigen indien nodig bij een professioneel bedrijf zoals Dokterbed. Bij twijfel, investeer de €30 voor een nieuw koudschuim matrasje.
 • Vaak is een familiewieg geen co-sleeper. Wil je deze functionaliteit, dan valt de familiewieg vaak af.

2. Een goedkope tweedehands wieg

Op marktplaats kan je redelijk gemakkelijk een wieg goedkoop op de kop tikken, maar hier gelden veelal dezelfde opmerkingen als bij de familiewieg omtrent veiligheid en hygiëne. Houdt rekening bij de totaalprijs met de afstand tot de aanbieder. Vaak is een wieg buiten je woonplaats niet echt rendabel wanneer je brandstof en reistijd meerekent, zeker aangezien soms een wieg toch niet blijkt te voldoen tijdens je inspectie bij de aanbieder. De afstand naar de aanbieder, de tijd die het kost een goede te vinden en de onzekerheid over staat van de wieg maakt tweedehands goedkoop een wieg kopen vaak minder aantrekkelijk dan dat het op het eerste ogenblik lijkt.

3. Een goedkope nieuwe wieg

Een goedkope wieg heb je al voor onder de €100 en een goedkope co-sleeper kan je meestal krijgen voor minder dan €160. Hiermee bespaar je tot €100 ten opzichte van de betere wiegen van gevestigde namen. Dit kan een oplossing zijn als je de kosten in bedwang wilt houden, maar houdt dan rekening met het volgende:

 • Deze wiegen zijn vaak minder degelijk gebouwd en kunnen dus wiebelen.
 • Komen meestal gedemonteerd en zijn vaak vanwege de bouwkwaliteit moeilijk nogmaals uit en in elkaar te zetten. Dit maakt doorverkoop of hergebruik voor een tweede kind moeilijker.
 • Goedkope co-sleepers hebben vaak een (te) beperkte hoogte en minder standen, waardoor ze niet goed aansluiten op net wat hogere bedden.

4. Een wieg goedkoop huren

Sinds kort kan je (bij ons) ook een wieg huren. Hierdoor heb je de betere wieg die jij nodig hebt voor minimaal de helft van het geld. Je kan co-sleepers en normale wiegen huren inclusief bedlinnen als je die nodig hebt. De voordelen zijn:

 • Je hebt keuze uit de nieuwste wieg van gerenommeerde merken die voldoen aan alle eisen.
 • Je betaald veel minder, zo bespaar je makkelijk €150.
 • Je hebt voor een fractie van de prijs ook het bedlinnen die je toch maar even kan gebruiken.
 • Wordt gratis thuis geleverd.
 • Wiegen die normaal als bouwpakket aankomen, worden grotendeels al in elkaar gezet geleverd. We zorgen ervoor dat bij elke wieg maximaal nog maar 4 schroeven aangedraaid moeten worden.
 • Zodra je het niet meer nodig hebt stuur je het terug. Zo neemt het geen ruimte meer in en is duurzamer

Wij zijn van mening dat je met huren meestal de beste en voordeligste optie hebt. De familiewieg moet je zeker niet afschrijven, als deze voldoet aan de veiligheidseisen en de eisen die jij stelt. Het belangrijkst blijft natuurlijk dat je kleintje er lekker en veilig in slaapt. Blijkt een co-sleeper toch nodig te zijn, heb je bij ons binnen 2 werkdagen een co-sleeper thuis. Wat je ook kiest, we hopen overzicht de keuze net wat makkelijker gemaakt en natuurlijk super veel plezier met deze speciale eerste periode!

Je kan verder besparen door geen Aerosleep matras (topper) aan te schaffen, lees hier waarom wij en alle overheidsinstanties dit een duur en nutteloos product vinden.